torstai 7. maaliskuuta 2013

Banaanijäätelö

Luonnollisen ruokavalion puolestapuhuja, ikuinen porkkanaritarimme ja ystävämme Dragofix, oli kertonut keksimästään jäätelöreseptistä jo kauan aikaa sitten. Vihdoin blogin innoittamana inspiroiduin testaamaan reseptiä. Dragofix vakuutti lopputuloksen maistuvan jäätelölle (vaikkei reseptiin kuulu yhtäkään jäätelöainetta) ja mikä parasta, se on tosi terveellinen.

4 banaania

Ainekset
banaani

Valmistus
Valmistusprosessi on yksinkertainen. Et tarvitse kuin yhden raaka-aineen, etkä edes jäätelökonetta.

1. Ota banaani
2. Kuori banaani
3. Laita banaani pakastimeen

Banaanit kipossa

Laitoin banaanit kippoon ja kipon pakastimeen.

Banaanit unohtuneena viikoksi pakastimeen

Otin banaanit viikon päästä pakastimesta ja etsin sopivan tarjoiluastian. Pakastusastiani oli tarjoiluastiaa suurempi, joten seuraavana ohjelmassa oli banaanien hienontaminen. Olin ostanut esilleasettelua varten mantelirouhetta.

Banaanijäätelö vs. haarukka 1-0

Valmis banaanijäätelö

Kuten kuvista voi päätellä, esilleasetteluprosessi oli odotettua haastavampi. Haarukan varren taipuessa uhkaavasti tyydyin heittämään banaanit sellaisenaan kippoon ja perään mantelirouheen. Rouhetta kannattaa käyttää säästelemättä, turha nimittäin kuvitellakkaan että mantelimurut pysyvät yksittäin vinon banaanin päällä.

Asiaan
Banaanijäätelön sulamisessa lusikoitavaksi ei kulunut kuin puoli tuntia. Siitä kohdasta siis, jota hakkasin haarukalla. Muu osa jäätelöstä oli edelleen kivikovaa. Syöminen itsessään oli melko haastavaa, banaanit nimittäin pyörivät kipossa ja mantelirouhe valui niiden alle.

Se osuus, mitä sain lusikalla irti jäätelöstä, maistui kuitenkin suhteellisen hyvälle. Banaani kun on oikeasti ihan hyvänmakuinen pötky, koostumus on lähinnä aika ällöttävä. Mietin, että muuttuuko banaani takaisin omaksi löllöksi itsekseen, jos annan sen sulaa ja lämmetä. En halunnut ottaa riskiä, joten improvisoin.

Voilà, banaanimehujää à la Tiina.

Banaanimehujää

Ei se kyllä jäätelöltä maistu - lähinnä kylmältä banaanilta, mutta kylmä banaani maistuu ilmeisesti ihan hyvältä. Kaikki banaanin ällöttävä lötköys on poissa, ja jäätelöä voi nuoleskella kuin aivan oikeaa mehujäätä. Hampaissa ja kielessä tuntuu mukavan kylmältä ja koska banaani ei sula ilmeisesti ihan litkuksi, eikä ainakaan yhtään niin nopeasti kuin normaali jäätelö (tai mehujää), tekemistäkin riittää ainakin tunniksi. 

Maku 4/5
Koostumus 4/5
Terveellisyys 5/5

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Tätä pitäiskin ehkä kokeilla koska "tekemistä"! :D

    VastaaPoista
  3. Eihh.. Sä unohdit paloitella sen!!! ja wtf viikoks!!! Sen lisäksi ne piti vatkaa!! Mut kaipa tuosta mehujäänkin näköjään saa. :D Mantelirouheelle ja improvisoinnille +1

    VastaaPoista