tiistai 5. maaliskuuta 2013

Karrin Vuohenjuustoparsakaalipasta

Hörölömpsis teille lukijat! Pahoittelen pitkää taukoa arvosteluista, mutta nyt jatkuu taas samalla tutulla laadulla! Tällä kertaa Jesperin makunystyröiden vieraana on ystäväni Karrin loihtimaa vuohenjuustoparsakaalipastaa. Näimme tämän rakkaan ystäväni kanssa pitkästä aikaa, ja tottakai Karri halusi ystävällisyyttään valmistaa minulle ruokaa, kunhan minä maksan ainekset.
Kyseiseen mössöseokseen tarvitaan seuraavia aineksia:

Vuohenjuustoa (Meillä oli joku brogon beröö brushssudhäsdlol)
Parsakaalia
Pastaa
Kermaa
Hunajaa (?)
Voita
Oliiviöljyä
Paistinpannu
Lautanen
Suu
Ruoansulatusjärjestelmä

Pidemmittä löpinöittä, päästään itse ruoan valmistuksen pariin. En muista kaikkea, koska istuin koneella suuren osan ruoan valmistusajasta. Mutta kerron sen mitä tiedän.
Aluksi Karri pilkkoi parsakaalin pienemmiksi paloiksi, ja heivasi turhat mötkäleet helvettihin, joihin meidänkään raudanlujat hampaamme eivät pysty (tai sitten se vaan maistuu pahalle, ken tietää.)



Sitten Karri meni ja heitti oliiviöljyä pannulle, ja alkoi paistamaan toista leikattua puolikasta vuohenjuustokiekosta. Pannu piti kuulemma kuumentaa aluksi tarpeeksi kuumaksi, ettei käy fuckthisshit -reaktiota tai muuta vastaavaa.

Juusto ruskistettiin kauniin....no, ruskeaksi, ja pistettiin sivuun. Toinen puolikas jätetään raa'aksi, ja molemmat pilkotaan pieniksi paloiksi.




Tämän jälkeen Karri viskoi pannulle vissiin lisää öljyä, ja sekaan nuo aiemmin paloittelusurmatut parsakaaleiset. Niitä sitten kevyesti paistellaan siinä öljyssä (Voi kuulemma käyttää myös hunajaa) ja sekaan lorautetaan sitten hieman kermaa.
Siinä lillutellaan niitä vihanneksia aikansa, kunnes tulee liian iso nälkä.



Ja olihan meillä ne tanglenioineoti-pastatkin porisemassa, mutta jokainen rähmäkäpälähän nyt pastan osaa taikoa, eiksje?





Sitten kun kaikki ainesosat on paisteltu ja keitelty valmiiksi ja ihanan mahtaviksi, niin tehdään (Tai siis Karri tekee) se likainen työ, eli koko paska kulhoon ja sekoitetaan, että juusto sekoittuu ja tarttuu mm. kaikkeen.




Lopulta heitetään sekaan vielä parsakaalit, ja sitten annostellaan nätisti lautaselle.




Näinnikkää, ja sitten haarukka käteen ja mössöä suuhun!

Ensimmäinen makuelämys oli aivan tajuttoman upeemahtava! Parsakaali ja pasta sopivasti miedonsivat voimakaan vuohenjuuston makua, ja kaikki maustesörssöt toivat vielä oman säväyksensä tähän annokseen. Tääääydellistä!
Koostumuksen osalta pitää sanoa, että pasta ei ehkä ollut aivan parhaiten keitelty, mutta ei siinä ihmeemmin vikaa ollut. Juusto hieman tarttui kitalakeen ja näin, mutta koostumuskin oli erittäin mässytettävä. Kyllä kelpaa.
Oli kyllä mainio idea antaa Karrin kokkailla, sillä koko päivän kestänyt nälkä ja vitutus katosi kuin vuohenjuusto alpeille, ja hyvä mieli jäi!

Suosittelen tätä annosta kaikille kasvissyöjille tai juuston ystäville. Nopea ja helppo (ilmeisesti) valmistaa, ja halvoista raaka-aineista, varsinkin jos Jesperi maksaa.

Loppukaneetti:

+Maku
+Vuohenjuusto
+Nopea valmistaa
+Halpa
+Käy kasvissyöjillekin
+Karri


Maku 5/5
Koostumus 4,5/5
Hyvä mieli 5/5
Karri 6/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti